Konopné byliny a cenzura v České televizi dne 10.4.2016

Cenzura a šíření poplašné zprávy Českou televizí







 http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10744345634-kouzelne-bylinky/215562220450009-leciva-moc-konopi/

Od: Martin Mrnka <martin.mrnka@czech-info.cz>
Datum: 8. dubna 2016 8:03
Předmět: Fwd:
Bylinky 9. díl
Komu: dusan.dvorak@konopijelek.cz


Dobré ráno pane Dvořáku, 

zde je prosím odkaz na ten pořad, moc prosím o co nejrychlejší reakci. 
Vysílat se to má v tuto neděli v 18:30, na právním v ČT by rádi věděli, zda tím odvysíláním  "neohrozíme mravní výchovu mládeže" :-
Poprosím o krátké vyjádření (pár řádek stačí) a také o osobní údaje, abychom mohli poslat honorář.  Číslo účtu a tak…. 
Děkuji mnohokrát 
Martin Mrnka

Zásilka bude vymazána: 10. Dubna 2016
You can influence expiration using our plans.  

 Stáhnout:
alternativní odkaz  

Od: Medical Cannabis Social Club <dusan.dvorak@konopijelek.cz>
Datum: 8. dubna 2016 12:31
Předmět: Česká televize, objednávka z 8.4.2016 - naléhavé
Komu: martin.mrnka@czech-info.cz
Kopie: Dušan Dvořák <dusan.dvorak@konopijelek.cz>


Věc: Vyjádření Dušana Dvořáka k pořadu Byliny 9. díl se záměrem vysílání v neděli dne 10. 4. 2016

Vážený pane Mrnko


Pořad je udělán moc hezky, i když kontext vstupu z bylinkové zahrady v Žírci je jako oslí můstek! Namísto abyste naplno řekli, že většina lidí z RS v Žírci je dnes kriminálníky, protože nemají 50 tisíc měsíčně na podvod bílé a drogové mafie konopí do lékáren, ukazujete tam jejich sice nádhernou, ale bez kontextu uvedenou zahradu a přitom točíte o konopí!  Viz petice Radě České televize zrušte cenzuru o konopí v České televizi ze dne 25. 2. 2016 zde http://respekt-blog.blogspot.cz/2016/01/konopi-rakovina-marna-vyjadreni-obcanu.html


K Vaší objednávce.


Pro právní krytí pořadu Vám zcela rozhodně doporučuji stáhnout textové vstupy, za které můžete být naopak zcela oprávněně káráni a mít problémy. Jde o 3x zcela nepatřičně uvedení textu





Jde o riziko postihu mravního ohrožování mládeže a šíření poplašné zprávy: neboť je textovým vstupem zcela nepatřičně upozorněno v čase, kdy pořad sleduje mládež, na něco, co zcela pochopitelně vzbuzuje zájem (zakázané ovoce nejvíce chutná) a konopí jako celek není léčivý přípravek a nemusí obsahovat návykovou látku, viz definice léčivého přípravku a složení konopí. Navíc v dnešní době by vám toto mohlo býti vyčítáno jako čirý alibismus a pokrytectví, takže ani jedna alternativa není dobrá, stáhněte ten nesmysl, ruší i samotný pořad po vizuální stránce, jinak je harmonický a pěkný.



Dále pořad obsahuje jednoznačné nepravdy:


Průvodkyně pořadu v první minutě: 

1.    “Konopí známe hlavně jako zdroj nebezpečné a návykové toxické látky, jejíž šíření a přechování je trestný čin“ Můžete uvést, která to je? Žádná taková látka neexistuje. Pokud se mylně domníváte, že jde o jednu molekulu z tisíce látek v konopí, a to kanabinoid THC, nemáte pro toto tvrzení žádné relevantní důkazy a jde o blud. Trestní postih: JDE O vědomé a nepravdivé ŠÍŘENÍ POPLAŠNÉ ZPRÁVY.



Manželé Dvořákovi, Olomouc, sazenice budou na náměstí v Olomouci opět 1.května 2016

2.    „Konopí je více druhů, například technické konopí je neškodné, jiné léčivé konopí ………………….jeho použití se ale řídí zákonem a musí být pod dohledem lékaře.. Opět šíření poplašné zprávy. 1. Každé konopí je technické, každé je léčivé, jde jen o to, které na který účel a komu. Namísto terminologicky nepřesného pojmu technické konopí je správně neomamné konopí. Přes půvabné označení panem doktorem botaniky Větvičkou textilní konopí je termín neomamné konopí nejpřesnější. 2. Neomamné konopí k léčbě – a váš pořad je o bylinách a léčbě – může být stejně tak nebezpečné, jako omamné! Může mít těžké kovy z nevhodné půdy a hnojení, může mít plísně a být zcela znehodnocené celou řadou organických a neorganických škodlivin. 3. Co konopí bez THC a CBD, které je léčivé (například s kanabigerolem)? Pod dohledem jakého zákona a kterého lékaře? Kromě Jany Budařové a pár dalších jsem žádné doktory neproškolil a nikdo tomu nerozumí. Pokud myslíte bílou doktorskou mafii z Karlovy Univerzity stojící za zákonem Konopí do lékáren, rád si to s nimi i s ministry zdravotnictví, vnitra a spravedlnosti rozdám v přímém přenosu. Co to je za pokrytecký blud ČT?! Navíc zákon konopí do lékáren nebyl záměrně mafií ve vládě a parlamentu oznámen Evropské komisi a je neplatný – nevymahatelný, viz http://nejvyssi-soud.blogspot.cz/2016/02/dovolani-nejvyssimu-soudu-ceske.html Podle mafie ve vládě a parlamentu je léčivé jen konopí s THC (vědomý blud -zjednodušení!), nesmíte však s konopím s THC vyrábět konopná léčiva, třeba vysoce účinný čípek nebo mast, ale jeden mafií vybraný pěstitel z Elkoplast/Bedrocan je pěstuje na květ v desetigramové krabičce za 100 Kč/gram a teď ten podvod chtějí proprat přes zdravotní pojišťovny a ČT mlčí a lidé jsou zneuctívání, mrzačeni k smrti, týráni, kriminalizováni a mafie si mne ruce. Návykovost konopí s THC je na úrovni kávy, viz studie !


3.    Průvodkyně pořadu v 18:25 minutě říká opak výše uvedeného tvrzení: “Takže i to povolené, technické konopí, léčí“. Zcela zásadní však je, že vědomě necháte kolegu Hanuše říkat, že nejlepší je, když konopí dostávají nemocní od pěstitelů, což má hlavu a patu, ale sami šíříte text o varování a o tom, že to má nemocným dávat lékárna a nevzdělaná bílá doktorská mafie. Neznám kromě Jany Budařové lékaře, který by raději přestali být součástí oficiálního zdravotnického systému, než aby se na tomto zločinu podíleli. V cannabisterapii vzdělaných lékařů je v Česku jako šafránu. Po 18 letech jsem v roce 2011 vystoupil z Lékařské společnosti, což je jen pátá kolona pro obhajobu neodborných postupů a demagogie ministerstva zdravotnictví.  V tom ČT může přinést prospěch, šířit vzdělanost, ne bludy jako politici!



Jistě bych mohl komentovat více, ale nejzásadnější jsem uvedl.


S pozdravem

Dušan Dvořák, 12. 1. 1962, Tylova 963/2, 77900 Olomouc 
Č.ú:  8454852001/5500






ANOTACE ČT

Kouzelné bylinky - Léčivá moc konopí

10. 04. 2016 | Televizní tipy
Vítejte ve třetí sezóně Kouzelných bylinek. V pořadu Kouzelné bylinky - Léčivá moc konopí
opět budeme společně objevovat, učit se, vařit a za bylinkami také hodně cestovat.


Jestli existuje bylina s kontroverzní pověstí, je to konopí. Pěstitelé technického konopí tvrdí, že jde o rostlinu budoucnosti – je totiž využitelná celá, od kořenů až po typická květenství na vršku. Jak je to ale s dalšími druhy rodu cannabis, jejichž užívání je v České republice bez lékařského předpisu nelegální? Má konopí skutečně tak silné a dosud neprobádané léčivé účinky, jak někteří tvrdí?

Kouzelné bylinky - Léčivá moc konopíV pořadu Kouzelné bylinky - Léčivá moc konopí se zeptáme docenta Lumíra Hanuše, známého českého vědce, který zkoumá účinky této rostliny na univerzitě v Jeruzalémě. O konopí si budeme povídat i s doktorkou Janou Budařovou, která vysvětlí, proč například pít čaj, konzumovat konopný olej, semínka nebo kaše z této zajímavé byliny. A podíváme se, jak návštěvníkům prospívají konopné lázně ve Volarech.

Kouzelné bylinky - Léčivá moc konopí můžete sledovat 10. 4. 2016 od 18,25 hodin na ČT1!

Zdroj, foto: Česká televize




Sent: Thursday, April 07, 2016 3:04 AM
To: Rada ČT
Cc: CTnamety; rp@pirati.cz; olomouc@ctk.cz; prostejovsky@denik.cz; tip@blesk.cz
Subject: Re: žádost o informace ze zákona o informacích

Dodáváme k žádosti, že IČ Cannabis is The Cure, z..s,  je  IČ: 266 70 232
Adresa Tylova 963/2, 77900 Olomouc
Děkuji za pochopení
Dušan Dvořák
Dne 31. března 2016 15:58 Dušan Dvořák <dusandvorak@seznam.cz> napsal(a):
Dobrý den
Dne 25. 2. 2016 jsme podali stížnost Radě ČT ke zrušení cenzury v České televizi o konopí.
Viz příloha
Sdělte, jaké úkony jste v dané věci provedli a kdy je zákonný termín vašeho rozhodnutí.
Děkujeme.
Cannabis is The Cure, z..s,
Dušan Dvořák, MMCA, předseda správní rady


Od: Rada ČT <RadaCT@ceskatelevize.cz>
Datum: 11. dubna 2016 12:30
Předmět: RE: žádost o informace ze zákona o informacích
Komu: "dusandvorak@seznam.cz" <dusandvorak@seznam.cz>

Vážený pane Dvořáku,
sdělujeme Vám, že Vaše stížnost byla řádně předána členům Rady České televize.
Pěkný den, 
Bc. Petra Dvořáková
 Sekretariát Rady ČT
ČESKÁ TELEVIZE
Kavčí hory
140 70 Praha 4
Tel.:     +420 261 13  7417

Od: Dušan Dvořák <dusandvorak@seznam.cz>
Datum: 11. dubna 2016 13:32
Předmět: Re: žádost o informace ze zákona o informacích
Komu: Rada ČT <RadaCT@ceskatelevize.cz>

Dobrý den
Zkusím ještě jednou.
Sdělte, jaké úkony jste v dané věci provedli a kdy je zákonný termín vašeho rozhodnutí.
Děkuji

Přeji vám hezký den, pevné zdraví a stálou pohodu

Dušan Dvořák, MMCA
http://dusandvorak.blogspot.com/
Konopí léčí nejen rakovinu
http://www.konopijelek.cz/
Dne 11. dubna 2016 12:30 Rada ČT <RadaCT@ceskatelevize.cz> napsal(a):